keepershandschoenen kind

Top 5 beste keepershandschoenen voor kinderen 2023

Als het gaat om het kiezen van keepershandschoenen voor kinderen, is het essentieel om zowel kwaliteit als comfort in overweging te nemen. Een goede set handschoenen kan het verschil maken tussen een gemiste redding en een glorieuze blok. In dit artikel zullen we dieper ingaan op waar je op moet letten bij het kopen van keepershandschoenen voor kinderen en hoe je de kwaliteit ervan kunt herkennen. Daarnaast geven we je de top 5 beste keepershandschoenen voor kinderen, scheelt jou weer zoekwerk 😉

Inhoudsopgave

Direct de top 5 beste keepershandschoenen voor kinderen bekijken

Waar op te letten bij het kopen van keepershandschoenen voor kinderen

1. Pasvorm en maatvoering

Een goede pasvorm is van het grootste belang. Zorg ervoor dat de handschoenen stevig maar comfortabel zitten. Controleer de maatvoering zorgvuldig en overweeg handschoenen met verstelbare bandjes voor een aangepaste pasvorm.

2. Materiaal en duurzaamheid

Kijk naar handschoenen gemaakt van duurzame materialen, zoals latex. Latex biedt uitstekende grip op de bal. Controleer ook of de handschoenen verstevigingen hebben op slijtagegevoelige gebieden.

3. Prijs en kwaliteit

De prijs is niet altijd een indicator van kwaliteit, maar goedkopere handschoenen kunnen minder duurzaam zijn. Zoek naar een goede balans tussen prijs en kwaliteit.

Top 5 beste keepershandschoenen voor kinderen

Hieronder vind je onze, met zorg uitgekozen, top 5 van de beste keepershandschoenen voor kinderen.

Nummer 1 - Gladiator Sports Thor

Gladiator Sports Thor

Beste Keuze!

Voordelen

Nadelen

Waarom kiezen voor de Gladiator Sports Thor

De Gladiator Sports Thor is de nieuwste toevoeging aan het assortiment van Gladiator Sports. Deze neopreen handschoen is uitgerust met de innovatieve 4 mm G-tec Mega 22W latex, geschikt voor zowel natuur- als kunstgras. Met een negative cut, 4 mm backing foam, comfortabele neopreen backhand en een duurzame grip, biedt de handschoen optimale prestaties. Verkrijgbaar vanaf maat 4, is de Gladiator Sports Thor geschikt voor junior keepers, en de eigenschappen omvatten een 20 cm lange elastische sluiting, waardoor het een ideale keuze is voor zowel droge als natte omstandigheden.

Grip in droge omstandigheden

Grip in natte omstandigheden

Duurzaamheid

Beschikbare maten

4 – 11

Nummer 2 - Reusch Pure Contact Fusion Junior​

Reusch Pure Contact Fusion Junior

Premium Grip

Voordelen

Nadelen

Waarom kiezen voor de Reusch Pure Contact Fusion Junior

De Reusch Pure Contact Fusion Junior biedt een optimale pasvorm en een uiterst licht ontwerp, dankzij de nieuwe Reusch Fusion-latex die een hoogwaardige grip biedt onder alle omstandigheden. Met een herziene constructie, inclusief een lange Steady Cuff en een volledig elastische band van latex-neopreen, wordt de stabilisatie rond de pols verbeterd. Het bijgewerkte design met siliconenprints geeft de handschoen een moderne uitstraling en versterkt de stabiliteit van het neopreen backhand-materiaal, terwijl de flexibiliteit behouden blijft.

Grip in droge omstandigheden

Grip in natte omstandigheden

Duurzaamheid

Beschikbare maten

4 – 7

Nummer 3 - Uhlsport Classic Absolutgrip HN Pro JR

Uhlsport Classic Absolutgrip HN Pro JR

Gepatenteerde ABSOLUTGRIP Latex

Voordelen

Nadelen

Waarom kiezen voor de Uhlsport Classic Absolutgrip HN Pro JR

De Uhlsport Classic Absolutgrip HN Pro JR is een hoogwaardige handschoen ontworpen voor jeugdkeepers die kwaliteit zoeken. Uitgerust met de gepatenteerde Absolutgrip latex, biedt deze handschoen een uitstekende grip onder diverse weersomstandigheden. Deze keepershandschoen heeft een handpalm met Absolutgrip latex voor demping en grip, een schokzone met greepvaste EVA voor randdemping en slijtvastheid en een sluiting met latex wikkelriem voor optimale fixatie. Ook heeft deze handschoen ademend textiel voor optimaal comfort.

Grip in droge omstandigheden

Grip in natte omstandigheden

Duurzaamheid

Beschikbare maten

3 – 7

Nummer 4 - Gladiator Sports Pango

Gladiator Sports Pango

Goede Prijs/Kwaliteit Verhouding

Voordelen

Nadelen

Waarom kiezen voor de Gladiator Sports Pango

De Gladiator Sports Pango markeert de nieuwste vooruitgang in het groeiende assortiment van Gladiator Sports. Voor een prijs van minder dan €60 biedt deze neopreen handschoen een volledig negatieve snit met de geheel nieuwe 4 mm G-tec Control 22W latex. Beschikbaar vanaf maat 4, maakt deze handschoen ideaal voor junior keepers om kennis te maken met zijn eigenschappen. De Gladiator Sports Pango onderscheidt zich door de 4 mm G-tec Control 22W latex, wat resulteert in uitstekende grip.

Grip in droge omstandigheden

Grip in natte omstandigheden

Duurzaamheid

Beschikbare maten

4 – 11

Nummer 5 - Reusch Attrakt Grip Evolution Finger Support Junior

Reusch Attrakt Grip Evolution Finger Support Junior

Met Finger Support

Voordelen

Nadelen

Waarom kiezen voor de Reusch Attrakt Grip Evolution Finger Support Junior

De Reusch Attrakt Grip Evolution Finger Support Junior keepershandschoen biedt betrouwbare bescherming tegen vingerblessures door het Finger Support-systeem voor alle vijf de vingers. Met een ergonomische constructie en een nauwsluitende Evolution Negative Cut, versterkt met latexwikkels aan de pinkzijde en duim, samen met een zacht textiel backhand-materiaal, garandeert deze handschoen maximaal comfort. De zwarte Reusch Grip-latex zorgt voor een duurzame grip, terwijl de DuraGuard-latexpatch op de handpalm extra weerstand biedt.

Keepershandschoen met finger support

Grip in droge omstandigheden

Grip in natte omstandigheden

Duurzaamheid

Beschikbare maten

4 – 7

Welke maat keepershandschoenen heeft mijn kind nodig?

Het kiezen van de juiste maat keepershandschoenen voor je kinderen is van groot belang om ervoor te zorgen dat ze comfortabel en effectief kunnen spelen. Een handige vuistregel kan helpen om de ideale pasvorm te bepalen. 

Vuistregel maat keepershandschoenen kind

  • 6 t/m 8 jaar: maat 3 – 5
  • 9 t/m 12 jaar: maat 6 – 7
  • 13 en ouder: maat 7,5 – 12

Voor kinderen in de leeftijdscategorie van 6 tot 8 jaar wordt aangeraden om te kiezen voor handschoenmaten 3, 4 of 5. Deze maten passen over het algemeen goed bij de handomvang en vingerlengte van kinderen in deze leeftijdsgroep. Het is belangrijk dat de handschoenen niet te strak zitten, omdat dit de bewegingsvrijheid kan beperken en ongemak kan veroorzaken tijdens het spelen.

 

Voor oudere kinderen, in de leeftijd van 9 tot 12 jaar, zijn maten 6 en 7 doorgaans geschikter. Deze maten bieden een iets ruimere pasvorm, aangepast aan de grotere handen van oudere kinderen, waardoor ze een betere grip op de bal kunnen behouden.

Zelf maat keepershandschoenen opmeten

Gebruik voor het opmeten van de hand een rolmaat of meetlint. Leg de hand met de palm naar boven op een vlakke ondergrond en meet boven je duim de omtrek van de hand en lees de omtrek af. Gebruik onderstaande tabel als maatstaf.

Omtrek (cm) 14 14,5 15 15,5 16 17,5 18 19 22 23 24 26 27 27,5 28,5
Maat 4 4,5 5 5,5 6 6,5 7 7,5 8 8,5 9 9,5 10 10,5 11
Keeper vangt bal

Conclusie

Door aandacht te besteden aan deze richtlijnen en door de top 5 keepershandschoenen voor kinderen zorgvuldig te overwegen, kun je ervoor zorgen dat het jonge doelwit in je leven goed beschermd is en vol vertrouwen het veld op gaat. Kies kwaliteit en comfort, want een goede uitrusting is de sleutel tot succes op het voetbalveld!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *